2022 yılı için “Ahilik Haftası İl Kutlama Komitesi tarafından” İzmir İlinin ahisi olarak İbrahim ÇELİK seçilmiştir. İbrahim ÇELİK 1966 doğumlu olup, aşçılık mesleğine çok küçük yaşlarda başlamıştır. Askerlikten sonra kendi işyerini açmış ve yirmi dört yıldır aşçılık mesleğini icra etmektedir. Aşçılık mesleğine otuzun üstünde kalfa ve çırak yetiştirmiş olup çevresinde sayılır, bilinir bir usta olarak halen Karabağlarda “Atakan Lokantası”nda baş aşçı olarak çalışmaktadır.

2022 yılı için “Ahilik Haftası İl Kutlama Komitesi tarafından” İzmir Kalfası olarak Burhan CEYLANER seçilmiştir. Burhan CEYLANER İzmir Bornova Mesleki Eğitim Merkezi’nde Motorlu Araçlar Teknolojisi alanında eğitim görmekte olup 12. Sınıf öğrencisidir. 3 yıldır staj öğrenci olarak işyerlerinde çalışmaktadır. Şuanda “Çağlar Oto Isuzu Servis”inde staj görmektedir.

2022 yılı için “Ahilik Haftası İl Kutlama Komitesi tarafından” İzmir Çırağı olarak Tolga AKSOY seçilmiştir. Tolga AKSOY İzmir Bornova Mesleki Eğitim Merkezi’nde Vitrin Kuyumculuğu alanında eğitim görmekte olup 10. Sınıfı öğrencisidir. 2 yıldır staj öğrenci olarak işyerlerinde çalışmaktadır. Şuanda “Ceylin Kuyumculuk”da staj görmektedir.